ساختار شیمیایی

  • نام شیمیایی:

Synthetic Sodium Hydrated Aluminum Silicate

  • ساختار شیمیایی:

سافونایت 2 در 1 نوعی بنتونیت سدیمی حاصل از فرآوری بنتونیت کلسیمی است. بنتونیت­ها مواد معدنی سه لایه­ای هستند که از دو لایه با ساختار چهار وجهی در طرفین و یک لایه با ساختار هشت وجهی در وسط، تشکیل شده­اند. اکسیدهای آنیونی در وجه تحتانی لایه­ی بالایی و وجه فوقانی لایه­ی پایینی، به واسطه­ی پیوند با کاتیون آلومینیم، آهن و یا منیزیم در لایه­ی میانی، واحدهای هشت وجهی را تشکیل می­دهند. پیوند بین اکسیدهای آنیونی مشترک داخلی و کاتیون­ها، سبب ایجاد اتصال لایه­ها و ساختار صفحه­ای یکپارچه­ی بنتونیت است.

در ساختار بنتونیت، مجموع بار منفی اکسیدهای آنیونی، اندکی بیش از مجموع بار مثبت کاتیون­های ساختار است. از طرف دیگر سطح صفحات بنتونیت با اکسیدهای آنیونی تشکیل شده و کاتیون­ها در میان صفحات جای گرفته­اند. این دو علت باعث ایجاد بار منفی نسبی در سطح صفحات بنتونیت می­شود. این بار منفی سطحی با جذب کاتیون­های آزاد موجود در بین صفحات بنتونیت به تعادل می­رسد.

صفحات پولکی شکل و سه­لایه­ی بنتونیت در حدود 1 نانومتر ضخامت و بین 0.2 تا 2 میکرون قطر دارند. این پولک­ها به طور معمول در حالت خشک به صورت موازی بر روی یکدیگر قرار می­گیرند. در این حالت مقدار اندکی از آب جذب سطحی و کاتیون­های آزاد در ناحیه­ی بین صفحات وجود دارد. ضخامت فضای بین صفحات، بسته به میزان آب جذب شده مابین آن­ها متغیر است.

به طور کلی بنتونیت­ها بر اساس کاتیون تعویض پذیر غالب بین صفحاتشان طبقه­بندی می­شوند. به طور مثال چنانچه در بین کاتیون­های تعویض پذیر بین صفحه­ها، کاتیون سدیم، کلسیم و منیزم موجود باشد و مقدار کاتیون سدیم نسبت به کاتیون­های کلسیم و منیزیم بیشتر باشد، آن بنتونیت، سدیمی خواهد بود. بنتونیت سدیمی آب زیادی در فضای بین صفحات خود جذب می­کند. بنابر این، میزان تورم این نوع بنتونیت نسبت به سایر انواع آن، قابل توجه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *